lat

ДС позвао одборнике Београда да поднесу оставке и спасу душе пред крај мандата


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка (ДС) позвала је данас одборнике градске Скупштине Београда да поднесу оставке и тако "спасу своје душе", јер су четири године колико владају градом "најштетније у његовој историји", и на писарници им оставила одштампане оставке да их потпишу.

"Оставке не би имале много утицаја ако их поднесу осим да спасу своје душе. То је 'СОС оставка' да у овом последњем тренутку, пред крај њихове владавине, покажу да су схватили какву су штету нанели граду и да њиховим потписивањем преузимају одговорност", рекао је председник градског одбора ДС Бранимир Kузмановић, у обраћању новинарима испред зграде Скупштине града.

Kузмановић је предао написане оставке за председника градске скупштине Николе Никодијевића, градоначелника Зорана Радојичића, као и друге одборнике, али није за заменика градоначелника Горана Весића "јер он сигурно неће поднети оставку, иако је најодговорнији за лоше стање у Београду, пошто одавно нема душу".

На питање да ли очекује неке реакције на ову иницијативу, спроведену у оквиру кампање "Буди бедем", он је рекао да ће можда неки одборник то и учинити.

"Њима мандат истиче за три месеца, сада ће последња седница, кад се усваја буџет града. Можда неко од њих може да осети одговорност", рекао је Kузмановић.

Он је навео да су током претходних месец предали у градским секретаријатима текстове оставки за њихове челнике али да реакције није било.

"Предали смо их у градским секретаријатима због плана метроа који води од нигде до нигде, уместо да повеже најгушће насељене делове, загађења ваздуха, дивље грађе у центру Београд, девастације сточног фонда", рекао је, између осталог, Kузмановић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ