lat

ДС подржала протест Иницијативе за опстанак српског пољопривредника


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка подржала је данас протесте пољопривредника удружених у Иницијативу за опстанак српског пољопривредника.

Демократе наводе да је Влада Републике Србије директним уплитањем – кроз забрану извоза сунцокретовог уља – направила поремећај на тржишту и проузроковала пад цене сунцокрета. Додатни проблем изазвала је суша, која је драстично смањила овогодишњи род, али још већи проблем представља лоше вођење аграрне политике које ће као резултат имати драстично смањење броја газдинстава. Због најскупље сетве у историји српске пољопривреде, добрим делом узроковане кривицом државе, лошом аграрном политиком и сушом, данас бринемо због опстанка већине паора. Проблеми паора ће се врло брзо одразити и на све друге грађане, кроз недостатак квалитетне хране домаћег порекла и веома високе цене.

Демократска странка захтева да Влада Републике Србије изађе у сусрет захтевима пољопривредника. Неопходно је да у пределима који су погођени сушом Влада прогласи елементарну непогоду и омогући одређене погодности које проистичу из ове одлуке. Такође, због лоших резултата рада и великог незадовољства пољопривредника, јасно је да Бранислав Недимовић не сме бити министар у новој Влади јер би тиме свим пољопривредницима још једном била послата порука да држава не брине о њима, закључују демократе у саопштењу.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ