lat

ДС Пећинци: Претње кандидатима за одборнике


ПОДЕЛИТЕ:

Општински одбор Демократске странке у Пећинцима обавештава јавност да се прави терор власти над локалном организацијом Демократске странке и житељима пећиначке општине драматично појачава како се приближавају локални избори који су заказани за 24. децембар. 

Због притисака, уцена и претњи којим су данима били изложени и они и чланови њихових породица, двојица чланова Демократске странке затражили су да буду "скинути" са страначке листе кандидата за одборнике у општинској скупштини, а општинском одбору ДС-а у Пећинцима свакодневно стижу жалбе и молбе за помоћ грађанима који нису пристали да их владајућа странка упише у листу својих сигурних гласова. Режимске фаланге под опсадом држе сва насељена места у општини Пећинци, а узалудни су сви апели за смиривање страсти и поштовање изборних правила и закона. 

Демократска странка, међутим, неће напустити своје активисте и опозиционе бираче у пећиначкој општини упркос томе што је читав предизборни процес одавно постао потпуно нерегуларан. Нема никог другог ко би се сада или било кад касније супротставио насилној и корумпираној власти осим нас самих и слободномислећих и демократски оријентисаних људи у Пећинцима и другим местима. Ако се данас уплашимо, с којим правом ћемо сутра позивати да се гласа без страха? Насилна и криминализована власт се може победити само активним и упорним отпором. 

Општински одбор ДС Пећинци 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ