lat

ДС Пећинци: Председница општине са лажним пребивалиштем


ПОДЕЛИТЕ:

Општински одбор Демократске странке у Пећинцима позива Министарство унутрашњих послова да у вези са информацијама о лажним пријавама пребивалишта председнице Општине Пећинци у оставци Дубравке Ковачевић Суботички и начелника Општинске управе Жељка Трбовића испита њихова места стварног пребивалишта. 

Више грађана општине Пећинци, који су желели да остану анонимни, у току претходних дана послали су нашем одбору фотографије службеног аутомобила Општине Пећинци, марке Шкода, регистарских ознака RU 010 - CA паркираног сваке ноћи на адреси Јана Сикоре у Старој Пазови, у истоименој општини, што је, како претпостављамо, стварно пребивалиште Дубравке Ковачевић Суботички. Чланом 27. Закона о пребивалишту и боравишту грађана за ове прекршаје су предвиђене ригорозне казне. 

ОО ДС Пећинци позива и све инспекцијске службе, као и Државну ревизорску институцију, да хитно изврше ванредни инспекцијски надзор и предузму мере из своје надлежности како би спречили и казнили расипање народног новца и злоупотребу службених возила Општине Пећинци. 

Уколико се ове информације покажу тачним, као акт елементарне пристојности, политичке одговорности и прихватања демократских процедура, захтевамо да се Дубравка Ковачевић Суботички и Жељко Трбовић сместа повуку, или по сили Закона уклоне, са листе кандидата за предстојеће локалне изборе. 

Ово је посебно важно због заштите законитости изборног процеса и спречавања безакоња и насиља које је у Општини Пећинци, нажалост, постало правило више него изузетак. 

На крају, још једном позивамо министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да у складу са прокламованим начелима борбе против корупције и криминала омогући полицији да заштити законитост изборног процеса и спречи безакоње и предизборне махинације о којим се већ данима говори у Пећинцима. 

Општински одбор ДС Пећинци 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ