lat

ДС Пећинци: Незаконит избор председника општине


ПОДЕЛИТЕ:

Општински одбор Демократске странке (ДС) у Пећинцима упутиће захтев Министарству државне управе и локалне самоуправе да поништи конститутивну седницу Скупштине општине (СО) Пећинци која је одржана 10. јануара 2018. Седница је противзаконито сазвана од стране најстаријег одборника, а не од председника општинског парламента из претходног сазива како је то прописано Статутом и Пословником општинске скупштине. Подразумева се онда да су противзаконите и све одлуке донете на нелегалној седници те да ће надлежно министарство морати да их такође поништи. 

Најстарији одборник има право и обавезу да сазове конститутивну седницу уколико то у прописаном року не уради стари председник скупштине, али то овог пута није био случај. На то су представници Српске напредне странке били благовремено упозорени, али се они на законе и друге важеће прописе уопште не обазиру. Реч је заправо о невиђеној бахатости локалних моћника који се према локалним институцијама односе на исти начин на који се освајачи односе према свом ратном плену. Колико су далеко спремни да иду у свом рушилачком походу показали су и тако што одборницима Демократске странке - јединој опозиционој групи у Скупштини општине Пећинци - уопште нису дали да говоре. Представницима ДС-а је, између осталог, било забрањено да говоре о избору председника општине Пећинци и председника Скупштине општине, као и о још неким темама које су биле на дневном реду, што досад још није забележено у историји представничког дома свих житеља Пећинаца. 

Заслепљени илузијом о сопственој свемоћи, коловође у режимској странци су своју вољу прогласиле за закон, а стварне законе претворили у мртво слово на папиру. Руководство и чланови ДС-а у Пећинцима и убудуће ће се супротставити сваком безакоњу у раду локалне власти. За коначно победу над коалицијом зла и горег, међутим, биће потребно буђење и удруживање свих демократских и грађанских снага како у малим срединама као што су Пећинци, тако и у читавој земљи. Демократска странка ће увек бити активан учесник у борби против узурпатора државних предузећа и јавних институција и установа. 

Општински одбор ДС Пећинци 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ