lat

ДС Панчево: Истина о АТП-у


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка најоштрије се противи одлуци градоначелника Саше Павлова за доделу концесије за обављање линијског превоза на територији града Панчева.

Оваквим потезом градоначелник Панчева Саша Павлов је директно одговоран за гашење АТП Панчево и остављање радника нашег аутотранспортног предузећа на улици. Демократска странка је на овакав сценарио упозорила још јануара 2018. године.

Од доласка на власт Српске напредне странке, 2012. године, возни парк АТП-а је обновљен са 12 нових аутобуса купљених на лизинг од Икарбуса 2016. године, без адекватног техничког пријема и са бројним проблемима који су изискивали додатна средства на терет АТП-а како би аутобуси могли да буду колико толико у употреби. Након ове набавке уследила је нова набавка 10 половних аутобуса 2017. године, од којих је само 5 аутобуса било одмах у употреби. Затим долази до поскупљења превоза, а онда због неодговорности руководства и градске власти, АТП је принуђен да изнајми 20 аутобуса јер њихови аутобуси нусу испуњавали техничке услове за превоз путника.

Као последња у низу одлука на штету грађанки и грађана Панчева је додела концесије за обављање линијског превоза на територији града Панчева и то баш групи понуђача у чијем саставу је превозник „Транс – Југ“ из Обреновца од којег је АТП изнајмљивао аутобусе и према којем има дуг.

Ово све доказује да власт Српске напредне странке, више од 7 година, систематски уништава ово предузеће како би га довела у овакву ситуацију. Подсетимо да је за 7 година власти, Српска напредна странка често мењала директоре АТП-а, не због тога што нису добро радили свој посао, већ зато што нису послушници који би преузели одговорност за затварање овог предузећа. А онда, за директора је доведен Бојан Бојанић, бивши директор „Ласте“ Београд за којег се испоставило да је експерт за затварање оваквих предузећа.

Демократска странка веома озбиљно анализира Јавни уговор за доделу концесије те ће се у наредним данима обратити грађанима са новим информацијама, а грађанке и грађане позива да нам се придруже у борби против ове власти којој је лични интерес појединаца важнији од интереса грађанки и грађана Панчева.

Градски одбор Демократске странке Панчево

 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ