lat

ДС осуђује Шешељеве нападе на новинаре, подршка Снежани Чонградин и Милојку Пантићу


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка осуђује нове нападе Војислава Шешеља на новинарку Данаса Снежану Чонградин и спортског новинара Милојка Пантића и све увреде које је Шешељ изрекао на рачун двоје јавних посленика гостујући данас на телевизији Пинк.

Политичку одговорност за тај напад несумњиво сноси председник Србије Александар Вучић, који одано штити и медијски протежира свог политичког оца. Законске последице за изречене увреде и говор мржње, осим самог Шешеља, треба да сносе и телевизија Пинк и Жељко Митровић, као одговорно лице компаније Пинк које омогућава осуђеном ратном злочинцу, доказаном насилнику и највећем загађивачу политичког живота у Србији – да редовно гостује у програмима те телевизије у тренутку док телевизија Пинк аплицира за поновно добијање националне фреквенције.

Демократска странка истиче да су и Снежана Чонградин и Милојко Пантић познати као новинари са јасним политичким и вредносним ставовима на које они имају безусловно право. Књиге које је Војислав Шешељ наводно написао о њима и које је промовисао у програму Пинка, представљају приземно, вулгарно и клеветничко штампано смеће које ни у једној уређеној земљи не би могло да буде објављено, а камоли представљено на најгледанијој телевизији са националном фреквенцијом. Поновно „указање“ председника Српске радикалне странке на екранима режимских телевизија, после пораза који је доживео на априлским изборима, може бити и индикатор да необично успешни адвокат осумњичених за најтежа кривична дела Владимир Ђукановић није случајно помињао баш Шешеља као најбољег кандидата за новог премијера и Вучићевог човека на месту министра полиције. Утолико ове нападе на Снежану Чонградин и Милојка Пантића треба озбиљније схватити и недвосмислено осудити. Пажња и подршка јавности су у заробљеној држави један од малобројних начина да се заштите појединци који се нађу на удару владајућег режима и режимских мегафона као што је Војислав Шешељ.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ