lat

ДС осуђује нападе Владимира Ђукановића на новинара Недима Сејдиновића


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка позива надлежне да реагују поводом веома забрињавајућег напада на новинара Недима Сејдиновића од стране високог функционера Српске напредне странке Владимира Ђукановића. У земљи разорених институција тешко је, али неопходно, утврдити која треба и може да стане насупрот човека који их и сам разара спајајући у себи неколико неспојивих сфера утицаја којима се обилато користи, од политике ка правосуђу, приватној пракси, па у круг.

Високи функционери Српске напредне странке морали би да воде рачуна о свакој речи упућеној ка новинарима, с обзиром да је јавно изговорена реч, било да се ради о периоду када су били чланови Српске радикалне странке или овоме што су они данас, већ имала ужасавајући епилог у неколико наврата по безбедност, али и живот новинара у Србији. Лако је од руке ишло њиховом данашњем председнику стварање амбијента прогона новинара и гашења објективних гласила, а из доба његовог министровања сфером информисања знамо како су појединци завршавали. Нажалост, ни његовим наследницима не недостаје самопрегорног рада у коме изгори по нека кућа новинара.

Демократска странка апелује на читаву јавност и струку да заштите Сејдиновића од агресивних напада осведочених уживаоца пропаганде и мрзитеља слободне речи, јер такви напади у земљи у којој полицајци на личну иницијативу чувају свог колегу који је разоткрио ланац трговине дрогом могу бити све, само не бенигни.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ