ћир

DS Obrenovac: Ko je sledeći?


PODELITE:

Dok Srpska napredna strankai predsednik gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković vode katastrofalno lošu politiku, cenu plaćaju samo građani Obrenovca i zaposleni u javnim preduzećima.

Građani Obrenovca konačno su dobili odgovor na pitanje zašto su tokom zimskih dana bili bez grejanja - JKP „Toplovod“ u stvari nema novca. Situacija je zapravo toliko loša da je ovo preduzeće bilo u blokadi od strane termoelektrane koja mu isporučuje toplu vodu za grejanje, zbog neizmirenih računa.

Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca, nekadašlji nosilac razvoja grada, nije u ništa boljoj poziciji. Dok vodovodnu i kanalizacionu mrežu, trotoare i ulice u Obrenovcu grade Vesić i beogradska preduzeća Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju i „Beograd put“, dotle se predsednik opštine Miroslav Čučković hvali izgradnjom auto-puta, dok JP za izgradnju Obrenovca jedva preživljava.

Ishod nije mogao biti drugačiji kada Srpska napredna stranka tretira javna preduzeća kao partijski plen, bira nestručne članove Nadzornih odbora suprotno Zakonu o javnim preduzećima, zapošljava isključivo stranački podobne kadrove i daje preduzeća na upravljanje „stručnjacima“ sa kupljenim diplomama. Jasno je da aktuelna vlast neće ništa promeniti u načinu kako vodi politiku, zato što ne želi i ne ume, i zato je potpuno opravdano upitati - koje javno preduzeće je sledeće?

Rešenje se samo nameće. Jedino će smena ove nesposobne i korumpirane vlasti doneti nadu i mogućnost da Obrenovac zajedničkim snagama učinimo jednom od najrazvijenih opština, u kojoj će mladi želeti da ostanu.

OO DS Obrenovac

 

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE