lat

ДС Обреновац: Ко је следећи?


ПОДЕЛИТЕ:

Док Српска напредна странкаи председник градске општине Обреновац Мирослав Чучковић воде катастрофално лошу политику, цену плаћају само грађани Обреновца и запослени у јавним предузећима.

Грађани Обреновца коначно су добили одговор на питање зашто су током зимских дана били без грејања - ЈКП „Топловод“ у ствари нема новца. Ситуација је заправо толико лоша да је ово предузеће било у блокади од стране термоелектране која му испоручује топлу воду за грејање, због неизмирених рачуна.

Јавно предузеће за изградњу Обреновца, некадашљи носилац развоја града, није у ништа бољој позицији. Док водоводну и канализациону мрежу, тротоаре и улице у Обреновцу граде Весић и београдска предузећа Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу и „Београд пут“, дотле се председник општине Мирослав Чучковић хвали изградњом ауто-пута, док ЈП за изградњу Обреновца једва преживљава.

Исход није могао бити другачији када Српска напредна странка третира јавна предузећа као партијски плен, бира нестручне чланове Надзорних одбора супротно Закону о јавним предузећима, запошљава искључиво страначки подобне кадрове и даје предузећа на управљање „стручњацима“ са купљеним дипломама. Јасно је да актуелна власт неће ништа променити у начину како води политику, зато што не жели и не уме, и зато је потпуно оправдано упитати - које јавно предузеће је следеће?

Решење се само намеће. Једино ће смена ове неспособне и корумпиране власти донети наду и могућност да Обреновац заједничким снагама учинимо једном од најразвијених општина, у којој ће млади желети да остану.

ОО ДС Обреновац

 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ