lat

ДС Лесковац: Скандал од извршења буџета и крај напредњачке власти!


ПОДЕЛИТЕ:

До сад смо углавном имали озбиљне поводе да причамо о бахатости власти на републичком нивоу: од министра финансије Синише Малог за кога је утврђено да је преписао наводни докторат и постао крадљивац туђег знања, преко оца министра полиције и још једног члана ГО СНС за које је утврђено да су трговали оружјем па све до откривене плантаже марихуане на 12 хектара и са 6 тона дроге, а коју су обилазили Александар Вулин и Зоран Бабић. Дакле, имали смо доказану крађу, трговину оружјем, узгајање наркотика. Шта је следеће, не смемо ни да помислимо.

Нажалост, ситуација није ништа боља ни у Граду Лесковцу. Бахатост напредњака, на челу са најгорим међу њима, Гораном Цветановићем, одавно је превршила сваку меру. Више од 20 хиљада Лесковчана који су напустили овај град за време седмогодишњег терора напредњака, МИЛИОН ЕВРА ЗА РЕНОВИРАЊЕ ШКОЛЕ „Јосиф Костић“ иако је било могуће направити три за те паре, замена исправне столарије на згради болнице иако је за тај новац било могуће купити и магнетну резонанцу и нове скенере и нове рендген апарате, изградња трга за 2 милиона евра чији ће квадрат плочника коштати више од квадрата стана у центру Београда, ребаланс буџета због монтажног тоалета који ће коштати више од 40 хиљада евра, број деце којима је потребна социјална помоћ а који је порастао за више од 23 % - све су то кастрофални резултати ове власти -најгоре власти у историји нашег града.

Зато је врло вероватно да ће ДРИ, иако је обавила контролу Града Лесковца за 2018. годину, морати да дође у наш град и обави контролу трошења пара и за 2019. годину. Наиме, 2018. година је најгора година за буџет, а 2019. година ће вероватно бити још гора. Буџет је за 9 месеци остварен са само 64 % односно за чак 11 % мање од планираног, а до краја године та разлика износиће чак 15 %. Још један доказ да се не зна шта је горе у и лесковачком буџету – његово дилетантско планирање или његово алаво, бахато и похлепно извршавање.

Наведимо само неке од показатеља катастрофалног стања у извршењу напредњачког буџета:

1.            Добит планирана од јавних предузећа – којима се напредњаци толико диче -извршена је са само 18 %!

2.            Приходи од продаје непокретности, од планираних 166 милиона, извршени су са 0 ( и словима: нула) %!

3.            Између планираних прилива од државе, на једној страни, од милијарду и 70 милиона, и друге ставке која се тиче такође планирања, од 265 милиона, постоји разлика од чак 750 милиона, што значи да не умеју чак ни да рачунају, а камоли да брину о парама грађана Лесковца!

4.            Колико ова власт брине о пољопривреди, показује податак да је извршење везано за пољопривреду само 6, 3 %, док су субвенцјие пољопривреди износиле само 25 хиљада динара за цео град, односно мање од 0,1% од планираног.

5.            Ништа није боље ни код извршења за побољшање привредног амбијента, дакле, извршено је само 6,8 % .

6.            Ситуација је још гора када је у питању локални економски развој; средства намењена за пројектну документацију извршена су са само 2,3 %, док је од укупних активности везано за локални економски развој утрошено свега 7,5%.

Међутим, оно шта најбоље описује понашање ове власти јесу пенали и казне на које је, од почетка напредњачке власти, до сада утрошена цела милијарда динара: 776 милиона од 2013. додине до 2018. године, чак 157 милиона у току ове године (370 % више од планираног), док ће „срамотна“ милијарда бити достигнута већ до краја године.

Такође је занимљива ставка за накнаду штете причињене радом државних органа која за време напредњачке диктатуре премашују 100 милиона динара а коју наравно плаћамо сви ми.

Да подсетимо, једини смо град у Србији у коме се порез на имовину плаћа по максималној стопи, иако је било могуће тај порез умањити на пола, једини смо град у коме се порез на пољопривредно земљиште такође плаћа на највишој стопи, а све ово довољно говори да напредњаци Лесковчане не гледају као грађане већ само као поданике и напредњачко робље коме треба узети све.

Чињеница да цене некретнина, оне званичне и по којима се одређују порез, падају из године у годину довољно говори о замирању сваке привредне активности у нашем граду.

На крају, питање је да ли је уопште могуће урадити нешто горе од овога шта чини ова власт или смо већ одавно, као град, дотакли дно!

Лепа вест је да је ово сугурно последњи деветомесечни извештај који напредњаци подносе. Иако остављају пустош иза себе, позивамо грађане Лесковца да бојкотом, свуда и на сваком кораку, покажу да нам је Лесковац дражи од било чије болесне амбиције! - закључио је Саша Стојановић на конеференцији за новинаре.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

ДО ПОБЕДЕ!

Градски одбор ДС Лесковац

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ