lat

ДРАГОЉУБ ЖАРКОВИЋ (1951 - 2020)


ПОДЕЛИТЕ:
Medija centar Beograd

Оснивач и дугогодишњи уредник недељника "Време" Драгољуб Жарковић несумњиво је деценијама био једна од најистакнутијих личности у нашем журнализму.

Његова смрт и одлазак са новинарске позорнице представља огроман губитак за новинарство и читаву  демократску и грађанску јавност у Србији. Жарковић је у својим текстовима у "Времену" и другим листовима говорио јасним, разумљивим и одмереним речима, увек изнова показујући изузетан новинарски таленат и импресивно новинарско знање. Истовремено је, доследно и храбро заступајући своје ставове у јавности, свима показао да човек и у данима најтеже друштвене кризе, распада земље, ратова и општег моралног суноврата може и мора очувати лични интегритет и достојанство. Од Драгољуба Жарковића су генерације младих новинара, али и сви који на посредан или непосредан начин учествују у нашем јавном и политичком животу, увек имали шта да чују и науче.   

У уверењу да смрћу новинара не умире истина коју је ширио и којој је сведочио, Демократска странка овим путем изражава искрено и најдубље саучешће породици Драгољуба Жарковића, редакцији листа "Време" и свим Жарковићевим колегама и читаоцима које је вест о његовој смрти несумњиво погодила. Драгољуб Жарковић је свима нама био глас разума који ће нам недостајати у овом сулудом времену, препуном смутњи, опсена и манипулација свих врста.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ