lat

Драгана Ракић: Организатори овог игроказа доживели велики пораз


ПОДЕЛИТЕ:

После завршетка гласања, могу само да констатујем да је покушај одржавања лажног референдума доживео крах и да оценим да су организатори овог игроказа данас доживели тежак пораз, каже за Данас потпредсендница ДС Драгана Ракић.

Према њеним речима, гласало је мање од 30 посто бирача, што је знатно мање него на било којим изборима или референдуму од поновног увођења вишестраначја 1990. године.

– Референдум је нелегитиман и зато што је у непримереној процедури расписан од нелегитимне скупштине, противзаконит је због тога што је организован и спроведен без праве демократске контроле и противуставан зато што није одржан на подручју Kосова и Метохије – навела је она.

У име ДС позива све опозиционе политичке организације и грађане “да се сада сви окренемо оном што нам предстоји у наредних 77 дана до априлских избора”.

– Неопходно је да се све опозиционе политичке организације и грађани удруже у акцији за смену Александра Вучића и његовог режима чији је рејтинг, што се по резултатима лажног референдума недвосмислено може видети, у незаустављивом паду. С обзиром на то да је сада и Александру Вучићу јасно да је изгубио подршку грађана, за очекивати је да овај мафијаски режим покуша све не би ли одложио одржавање парламентарних избора – закљчује Ракић.

Извор: ДАНАС

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ