lat

Драгана Ракић: Ми желимо да бирамо, а не да нас неко пребројава


ПОДЕЛИТЕ:

У оквиру кампање „Бојкот“ потпредседница Демократске странке Драгана Ракић посетила је Ковачицу и са грађанима разговарала о разлозима због којих опозиција неће учествовати на унапред покраденим изборима.

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

„Ми желимо слободне и поштене изборе на којима ће грађани без притиска моћи да искажу своју политичку вољу и да изаберу оне људе за које верују да ће најбоље заступати њихове интересе. Јер уколико грађани гласају под притиском, у страху да ће изгубити посао ако не заокруже име Александра Вучића, онда то нису избори него само пуко пребројавање уцењених и застрашених људи који су џиповима без таблица доведени на биралишта. Такве изборе ми бојкотујемо, јер не желимо да нас нико пребројава. Ми желимо да сами одлучујемо о својој судбини“, истакла је Драгана Ракић.

Житељи општине Ковачица истакли су да је један од највећих проблема у њиховој мултиетничкој општини масовно исељавање становништва за Словачку и Мађарску.

„Не исељавају се само млади људи, већ се исељавају читаве породице. У основној школи у Падини ове школске године је чак пет одељења мање, јер се из села иселило 2500 људи. Људи одлазе, јер не желе да живе у земљи у којој ништа не фукционише, у којој се ради за 200 евра, где нема лекова у болницама, нити правде на судовима. Овде се хапсе студенти и узбуњивачи, а криминалци седе у врху власти. Таквој власти грађани не желе да дају легитимитет и могућност да и даље разара Србију. Зато смо се одлучили на бојкот избора, јер желимо нормалну и демократску Србију“, додала је на крају потпредседница ДС Драгана Ракић.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ