lat

Драгана Ракић: Држава престала да постоји када је послала батинаше на грађане


ПОДЕЛИТЕ:

Заменица председника Демократске странке (ДС) Драгана Ракић оценила је данас да је држава престала да постоји када је власт послала батинаше на грађане који су се побунили због закона о референдуму и експропријацији, као и пројекта компаније „Рио Тинто“.

Kако се наводи у саопштењу организације Нови оптимизам, Ракић је на протестном окупљању „Kоја је твоја црвена линија?“ те организације у Зрењанину казала да је власт „привремено повукла своје батинашке фаланге, али је спремна да то поново уради“.

„Сви захтеви остају исти, да се спорни закони о референдуму и народној иницијативи и експропријацији повуку, да се Србија заштити од инвестиција које нарушавају њена природна добра. Сада придодајемо још један, да се ухапсе насилници који су насрнули на грађане прошлог викенда и тукли их“, рекла је Ракић.

Потпредседница Народне странке Санда Рашкович Ивић оценила је да се Србија налази у фази „тешке болести, као и њен председник, који убеђује грађане да нису видели ни доживели државно насиље“.

„Нећемо Рио Тинто, нећемо никога. Нећемо да Србија буде колонија, ни истока, ни запада. Не требају нам прљаве технологије у нашој земљи, ни такви инвеститори које сувим златом плаћамо, попут Линглонга који је на руке добио 100 милиона евра. Нећемо да од Србије направе место одакле ће људи морати да беже“, истакла је Рашковић Ивић.

Потпредседница зрењанинског одбора Странке слободе и правде Соња Пернат, која је била ухапшена прошлог викенда у Зрењанину након протеста, позвала је полицију да открије и ухапси „капуљаше који су тукли грађане, а за које грађани трвде да су их препознали и да су из Зрењанина“.

Протестна трибина одржана је испред Kултурног центра у Зрењанину по киши, јер је, како се наводи у саопштењу, та институција одбила да изнајми простор Браниславу Грубачком за одржавање те трибине, због чега је он добио подршку грађана, активиста и политичких странака да се скуп одржи на отвореном.


Текст објављен у дневном листу ДАНАС

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ