lat

Драган Шутановац: Смањићемо таксе и порезе да грађани могу да дишу


ПОДЕЛИТЕ:

Интервју Драгана Шутановца за Курир

Шта су по вама највећи проблеми Београђана?

Највећи проблем Београђана је банда Александра Вучића, чији су београдски шефови Мали и Весић, који власт базирају на силеџиству, лоповлуку, корупцији и самопромоцији. За СНС су социјална правда килограм брашна и зејтин купљени од отетих пензија. Ова власт је драстично повећала порез на имовину, а њихови тајкуни не плаћају ни порезе ни рачуне. Пробијају све рокове, намештају све тендере, симбол дуалне владавине Малог и Весића је разбојништво које влада на улицама и у институцијама. Осакатили су културу, за њих је једино стваралаштво шљаштећа фонтана.

Поред критике власти, која решења нудите за грађане?

Сви приходи и расходи града као и предузећа биће потпуно јавни. Са чистим рачунима моћи ћемо да успоставимо социјалну правду и град по мери својих људи. Град ће стати иза пензионера, жена, особа са инвалидитетом, младих брачних парова, деце, ђака, трудница и свих социјално угрожених. Град ће подржати мала и средња предузећа а обуставити све тајкунске тендере. То је наша цивилизацијска обавеза. Градску управу ћемо реформисати и модернизовати а запосленима вратити достојанство. Када успоставимо ред, кренућемо са смањивањем пореза и такси које не дају Београђанима да продишу, а предузетницима да започну и развијају посао. Апсолутни приоритет биће аутономија за културу, да уметници сами одлучују где ће да се улаже. Како бисмо ово омогућили, у првој години мандата буџет за културу повећаћемо на 4%. Београд ће поново бити свет.

Да ли постоји могућност да после избора дође до сарадње са СНС?

Не гаси се пожар са пироманом. Ми смо најоштрија опозиција и идеолошки и политички и цивилизацијски. Само сменом ове власти можемо да ослободимо Београд и Србију. Само јака Демократска странка је гарант Вучићевог краја. Само глас за Демократе је сигуран глас за пораз напредњака.

Да ли сте очекивали да Бојан Пајтић, члан ДС јавно стане уз Драгана Ђиласа?

Свако има право да донесе одлуку за коју мисли да је исправна, не љутим се због тога, али праве Демократе су на овим изборима под редним бројем 4. У Демократској странци и коалицији „Да ослободимо Београд“ налази се цео тим људи са знањем, искуством у вођењу града и великих система који једини могу да промене систем. Наша листа је дефинитивно најбоља а коалиција је стратешка, вредносна и веома сам поносан што је жена која је један од симбола вредности за које се заједнички боримо прва на нашој листи, а то је професорка Весна Ракић-Водинелић.

Шта бисте прво урадили уколико бисте постали градоначелник?

Формираћемо комисију за истраживање незаконитости и последица Савамале, Београда на води, тендера за јавне радове, малверзација приликом продаје Студија Б, расвете, подземних гаража и осталих афера напредњачке власти које смо представили у „Црној књизи“. Пред грађане ћемо изнети истину, а пред тужилаштво кривичне пријаве. Београђани заслужују да знају шта се дешавало са сваким њиховим динаром и то ће бити наш приоритет у првих сто дана.

(Извор: Курир)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ