ћир

Ðinđić je snagu preobražaja video u ljudima i znanju


PODELITE:

Vizija moderne Srbije, međunarodna afirmacija, reformski kurs, tržišna orijentacija i radikalan raskid sa militantnim nacionalističkim snagama, zaustavljeni su atentatom na Zorana Ðinđića.

Broj slika: 7

GALERIJA SLIKA

O neposrednom radu sa prvim demokratski izabranim premijerom, atmosferi koja je prethodila ubistvu lidera Demokratske stranke i koncepcijskim slaganjima o strategiji i razvojnim pravcima, govorili su na tribini "Dan kada je Srbija stala" u okviru "Vračarskih razgovora", ministri iz Vlade koju svi znaju i uvažavaju kao Zoranovu.

Istaknuto je da je bilo sizifovski Srbiju sa nasleđenim siromaštvom, i materijalnim i duhovnim, uvesti u red evropskih, demokratskih država.

Goran Pitić, Dragoslav Šumarac, Slobodan Milosavljević i Branislav Lečić govorili su o izazovima koji su pred Srbijom stajali i nastojanjima da zemlja bude na dobrom putu. Jednodušno je konstatovano da je oslobađanjem velike misli proces započet, da je smer i dinamiku određivala Ðinđićeva energija. Ubijeni premijer nije voleo apologete, želeo je hiljade očiju, od monolitnosti je bežao, utakmicu ideja zagovarao.

Nekadašnji ministri načinili su u svojim izlaganjima retrospekciju perioda za koji mnogi znaju da je bio težak, ali ne i koliko. A, oni su, rečeno je večeras u zgradi Vlade devastiranoj poput zemlje, zaticali su tomove loše literature i prazninu totalnu. U ljudima i znanju Ðinđić je video snagu preobražaja, a ministri iz njegove Vlade bili su okupljeni na pozitivnoj ideji, koja je postepeno mobilisala i građane i svet u konstruktivnom naporu i stvaralačkom poduhvatu.

- Bili smo na dobrom putu, ja ne umem i ne znam da prestanem da sanjam bolju, Zoranovu Srbiju, opijajuća snaga tog sna drži me budnim i uspravnim, poručio je Branislav Lečić.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE