lat

Ђинђић је снагу преображаја видео у људима и знању


ПОДЕЛИТЕ:

Визија модерне Србије, међународна афирмација, реформски курс, тржишна оријентација и радикалан раскид са милитантним националистичким снагама, заустављени су атентатом на Зорана Ђинђића.

Број слика: 7

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

О непосредном раду са првим демократски изабраним премијером, атмосфери која је претходила убиству лидера Демократске странке и концепцијским слагањима о стратегији и развојним правцима, говорили су на трибини "Дан када је Србија стала" у оквиру "Врачарских разговора", министри из Владе коју сви знају и уважавају као Зоранову.

Истакнуто је да је било сизифовски Србију са наслеђеним сиромаштвом, и материјалним и духовним, увести у ред европских, демократских држава.

Горан Питић, Драгослав Шумарац, Слободан Милосављевић и Бранислав Лечић говорили су о изазовима који су пред Србијом стајали и настојањима да земља буде на добром путу. Једнодушно је констатовано да је ослобађањем велике мисли процес започет, да је смер и динамику одређивала Ђинђићева енергија. Убијени премијер није волео апологете, желео је хиљаде очију, од монолитности је бежао, утакмицу идеја заговарао.

Некадашњи министри начинили су у својим излагањима ретроспекцију периода за који многи знају да је био тежак, али не и колико. А, они су, речено је вечерас у згради Владе девастираној попут земље, затицали су томове лоше литературе и празнину тоталну. У људима и знању Ђинђић је видео снагу преображаја, а министри из његове Владе били су окупљени на позитивној идеји, која је постепено мобилисала и грађане и свет у конструктивном напору и стваралачком подухвату.

- Били смо на добром путу, ја не умем и не знам да престанем да сањам бољу, Зоранову Србију, опијајућа снага тог сна држи ме будним и усправним, поручио је Бранислав Лечић.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ