ћир

Demokratska stranka osnovala Centar za zaštitu građana od političkog progona


PODELITE:

Na sednici Izvršnog odbora Demokratske stranke koja je održana juče, 6. septembra osnovan je Centar za zaštitu građana od političkog progona.

Dušan Kostadinović, predsednik Izvršnog obora DS-a, rekao je da je osnivanje ovog centra nužno kako bi se ponudila pravna zaštita svim građanima i građankama naše države. On je naglasio da je svakodnevni progon političkih neistomišljenika, ali i svih drugih koji otkažu bespogovornu poslušnost Srpskoj naprednoj stranci, kulminirala situacijom koja se dešava u Paraćinu, gde su predstavnici lokalne vlasti i građani svakodnevno izloženi pretnjama, ucenama i iznuđivanju priznanja za nepostojeće krivice, a sve u cilju prekomponovanja lokalne vlasti.

„Vekovno dostignuće, monopol države nad silom, nad policijom i vojskom, Srpska napredna stranka je suspendovala u Srbiji. Policija i tužilaštvo nažalost više nisu u službi građana, pa je samim tim odbrana naših zagarantovanih osnovnih ljudskih prava prepuštena nama samima. Pravni tim Demokratske stranke biće na raspolaganju svima koji se osećaju ugroženo od strane ovog režima i predstavlja deo borbe nas, demokrata za normalnu i modernu Srbiju.“

Centar za pravnu pomoć i zaštitu građana od političkog progona Demokratske stranke predvodiće advokat Dejan Kranjčević, a pored njega tim će činiti iskusni advokati, članovi i simpatizeri Demokratske stranke, ali i mladi, tek svršeni studenti Pravnog fakulteta, članovi Demokratske omladine.

Demokratska stranka poziva sve građane i građanke kojima treba pravna podrška da se obrate na imejl adresu pravnitim@ds.org.rs

Demokratska stranka

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE