lat

Демократска странка основала Центар за заштиту грађана од политичког прогона


ПОДЕЛИТЕ:

На седници Извршног одбора Демократске странке која је одржана јуче, 6. септембра основан је Центар за заштиту грађана од политичког прогона.

Душан Костадиновић, председник Извршног обора ДС-а, рекао је да је оснивање овог центра нужно како би се понудила правна заштита свим грађанима и грађанкама наше државе. Он је нагласио да је свакодневни прогон политичких неистомишљеника, али и свих других који откажу беспоговорну послушност Српској напредној странци, кулминирала ситуацијом која се дешава у Параћину, где су представници локалне власти и грађани свакодневно изложени претњама, уценама и изнуђивању признања за непостојеће кривице, а све у циљу прекомпоновања локалне власти.

„Вековно достигнуће, монопол државе над силом, над полицијом и војском, Српска напредна странка је суспендовала у Србији. Полиција и тужилаштво нажалост више нису у служби грађана, па је самим тим одбрана наших загарантованих основних људских права препуштена нама самима. Правни тим Демократске странке биће на располагању свима који се осећају угрожено од стране овог режима и представља део борбе нас, демократа за нормалну и модерну Србију.“

Центар за правну помоћ и заштиту грађана од политичког прогона Демократске странке предводиће адвокат Дејан Крањчевић, а поред њега тим ће чинити искусни адвокати, чланови и симпатизери Демократске странке, али и млади, тек свршени студенти Правног факултета, чланови Демократске омладине.

Демократска странка позива све грађане и грађанке којима треба правна подршка да се обрате на имејл адресу pravnitim@ds.org.rs

Демократска странка

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ