lat

Демократска странка најоштрије осуђује сексистичке нападе уредника Информера Драгана Вучићевића, на новинарку Н1, Жаклину Таталовић


ПОДЕЛИТЕ:

Осим што је реч о непримереном и неколегијалном поступку, индикативно је да нико није реаговао на нападно понашање фоторепортера поменутог таблоида, током последње конференције за новинаре, на које је Жаклина Таталовић упозорила. Након Вучићевићевих срамних твитова, јасно је какав је био радни налог.

На поменутим конференцијама уочљиво је такође, да присутни уредници таблоида наклоњених власти, тенденциозно и перманентно етикетирају колеге који извештавају у интересу јавности и у складу са новинарским кодексом.

Придружујемо се апелима новинарских удружења и свих који пружају подршку новинаркама и новинарима који чувају част професије. Инсистирамо да аутократска власт, која прећутним перфидним методама омогућава атаковање на професионалне медије и новинаре, престане са ширењем мржње и стварањем атмосфере у којој су сви који се супротстављају антидемократским тенденцијама у нашем друштву - стављају на стуб срама.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ