lat

Демократска странка и Странка Македонаца Србије постигле споразум о заједничком деловању


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка и Странка Македонаца Србије постигле су јуче споразум о заједничком деловању. Председник Демократске странке Зоран Лутовац и председник Странке Македонаца Србије Горан Илијевски договорили су сарадњу двеју странака и обавезали се на заједничку борбу за слободно друштво.

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

"Постигли смо споразум о заједничком деловању са Странком Македонаца Србије у жељи да се заједнички боримо за бољу Србију и боље односе Србије и Северне Македоније, а обзиром на то да смо идеолошки и програмски блиске странке социјалдемократске оријентације, заједничким деловањем ћемо се борити за изградњу друштва социјалне правде, толеранције, владавине права и солидарности," изјавио је Зоран Лутовац.

Да постоји много разлога за склапање овог споразума, потврдио је и Горан Илијевски: „На првом месту јесу добри односи са Северном Македонијом које Демократска странка може да гарантује. Други важан разлог јесте заштита права македонске националне мањине, пре свега права на национални идентитет и права на употребу језика које је тренутно под великим знаком питања.“

Демократска странка одлучна је у својој борби за праведну и толерантну Србију у којој се сви грађани осећају као вредни чланови друштва и нико није на маргинама. Садашња власт отела је све што је могла, а грађане поделила на грађане првог и другог реда. Бојкот је нови почетак за Србију, а партнерства која склапамо на том путу само нас чине одлучнијим и јачим.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ