lat

Демократска омладина о идејном наслеђу Зорана Ђинђића


ПОДЕЛИТЕ:

У склопу обележавања стогодишњице странке и 29 година од обнове рада у условима политичког плурализма, Демократска омладина вечерас је организовала трибину „Гледајте у будућност и тамо ћемо се срести“.

Број слика: 5

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

О виталности идеја, вредносном наслеђу и политичкој етици Зорана Ђинђића, првог демократског премијера, говорили су некадашњи учесници такмичења у беседништву: Даница Ненадовић, Јована Томашевић, Душан Стевановић и Алекса Савић.

Колико су мисли Ђинђићеве биле инспирација и могу ли данас бити путоказ ка излазу из безнађа, има ли наде за промене у дубоко подељеном друштву и да ли су млади кадри за одговорно тумачење и бескомпромисан раскид са погрешном политиком изниклом на радикалском буњишту, само су нека питања и дилеме о којима се вечерас говорило. Не случајно цитирана је и опсервација убијеног лидера који је опомињући указивао да смо као друштво навикнути да реалитет гледамо из публике иако је то утакмица у којој се и сами боримо.

Поздрављајући окупљене, председник ДС Зоран Лутовац је важним оценио да се о Зорану Ђинђићу прича отворено, без идолатрије, никоме из ДС није тежња да гради култ личности, већ будућност за које темеље већ имамо у начину на који је Зоран промишљао време и људе.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ