lat

Демократска омладина: Боримо се да млади буду садашњост, а не само будућност


ПОДЕЛИТЕ:

Сад већ давне 2000. године, Уједињене нације су прогласиле данашњи датум као Међународни дан младих. Два месеца касније, опозиција у Србији је управо на крилима младости победила ауторитарни режим Слободана Милошевића. Чинило се да је коначно дошло време да млади имају државу која их неће слати у ратове, већ у свет да се образују и врате у своју земљу како би сви заједно од Србије стварали државу у коју ће се долазити, а не из ње одлазити.

Двадесет и две године касније, на власти су поново они који су деведесетих терали наше родитеље из земље, а сада и нас. Млади, образовани и жељни нормалног живота су највећа претња за садашњу власт, јер представљају све што овај режим никада неће бити. Боримо се за слободу, за демократију, за честитост и за право да се образујемо, живимо, радимо и заснивамо породицу у својој Србији. Боримо се да више никада не буде дужи ред људи на аеродрому, него испред факултета. Боримо се да докажемо да је знање јаче од партијске књижице. Боримо се да млад човек може да ради оно што воли, а не оно што мора. Боримо се за Србију једнаких шанси за све у којој владају закони, а не појединац. И најбитније, боримо се да млади буду садашњост, а не само будућност.

И обећавамо само једно – Од те борбе нећемо никада одустати јер млади заслужују Србију бољу од ове каква је данас, а Србија заслужује младе људе који ће остати овде и са којима ће се у будућности поносити!

Демократска омладина

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ