lat

Демократе стају у заштиту новинара Милана Никића


ПОДЕЛИТЕ:

Окружни одбор Демократске странке за Шумадију најоштрије осуђује шиканирање и вређање дописника Н1 из Kрагујевца Милана Никића, током заседања Скупштине општине Баточина.

„Новинар Милан Никић, извршавајући свој професионални задатак - извештавање са јавне седнице Скупштине општине Баточина, нашао се пред салвом простачких увреда, које умало нису прерасле и у физичко насиље, што је забележено и на снимку са овог немилог догађаја.

Режим Александра Вучића, ненавикнут на контролу јавности и са врха своје страначке хијерархије подстакнут на насиље, усвојио је и према медијима и новинарима насилнички и бахати модел понашања. Изузетно нас забрињава чињеница да су данас, 140 година од оснивања Удружења новинара Србије, новинарима много тежи услови за рад него што су били када је удружење основано и да су новинари данас мање безбедни него што су тада били,“ изјавио је у име Окружног одбора ДС за Шумадију председник крагујевачких демократа Иван Дубљанин.

Демократе из Шумадије поручују како представници Српске напредне странке морају што пре да схвате да је право грађана да знају како се доносе одлуке у органима власти и да у јавним пословима не сме да буде сакривања информација и поступака.

„Ми, демократе, добро памтимо ове исте пресвучене радикале из времена када ниједан новинар није био безбедан у Србији, када је убијен Славко Ћурувија, и зато смо ту да бранимо сваког новинара и да не дозволимо да нарастајуће насиље према медијима поново прерасте у физичко. Управо зато пружамо пуну подршку Милану Никићу и свим његовим саборцима, без којих истина о суштини и карактеру власти у Србији тешко да би угледала светлост дана,“ закључио је Иван Дубљанин, председник Градског одбора ДС у Kрагујевцу.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ