lat

Демократе на конференцији леве опозиције позвале на јединство опозиционих актера


ПОДЕЛИТЕ:

Социјалдемократски клуб и Фондација Фридрих Еберт организовали су данас конференцију под називом „Лева опозиција и београдски избори: перспективе и планови” у којој су учествовали и представници Демократске странке.

Број слика: 14

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

На првом панелу у ком се говорило о перспективама сарадње опозиције на изборима за Град Београд, ДС је представљао потпредседник Градског одбора ДС Београд Филип Таталовић. Таталовић је инсистирао на томе да је изузетно важно како ће се опозиционе странке и покрети идеолошки позиционирати и какве ће програме понудити грађанима Београда, али и Србије. Но, за Таталовића је важно и како разговарамо са грађанима и сматра да морамо да инсистирамо на двосмерној комуникацији једнаких на којој ће почивати заједничка сарадња, а не да неко неког гледа са висине, са ставом да су људи неуки и не могу да разумеју оно о чему говоримо јер то једноставно није тако.  

Панел је модерирао Никола Буразер из Центра за савремене политике, а остали учесници били су Александар Ивановић (СДС), Биљана Ђорђевић (НДБГ), Мила Поповић (ССП) и
политиколог Бобан Стојановић.

Говорници на другом панелу разговарали су о томе каква политичка понуда би била примамљива грађанима и грађанкама Београда, па се тако разговор водио о изградњи метроа, заштити животне средине, пољопривреди и многим другим питањима.

Милан Алексић, члан Демократске странке, присутнима је поручио да сматра да мора да постоји сагласност опозиционих актера око кључних питања, о темама које ћемо да кандидујемо заједно попут животне средине - загађења ваздуха, саобраћаја - изградње метроа или корупције. Предлози решења могу да се разликују, о њима може да се дебатује, али Алексић верује да морамо да имамо договор око суштине и да нађемо начин да допремо до великог броја бирача који живе у такозваним рубним општинама Београда и баве се превасходно пољопривредом, па су често заборављени и изостављени.

На панелу су учествовали још и Милош Вучковић (Помери метро) и Лука Петровић (НДБГ), а модерирао га је новинар Филип Лукић.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ