lat

Дан заставе се у Србији обележава без правог пијетета према националним обележјима


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка честита Дан заставе грађанима Србије и грађанима других земаља који данас обележавају овај новопроглашени празник. Застава је државно и национално обележје које има „свој дан“ у многим државама и народима у свету, али је Србија вероватно једина земља у којој се тај дан по други пут обележава без законског основа.

Садашња власт, наиме, није изменила постојећи Закон о празницима и у тај пропис унела и празник који данас слави тако нападно, недостојанствено и без правог пијетета према националним обележјима и историји.

Демократска странка жели свим грађанима Србије и свима који воле Србију да наредни 15. септембар дочекамо у поново ослобођеној земљи, у којој неће криминалци и мафија одређивати шта је патриотизам и у којој ће се државна застава користити и истицати на законит и примерен начин. Поготово због тога што је за Дан заставе узет дан пробоја Солунског фронта, једног од највећих подвига и победа српске војске и државе у историји.

Догодине у Србији са влашћу која неће национална обележја и светле тренутке националне прошлости злоупотребљавати за своју вулгарну политичку пропаганду и нападе на политичке неистомишљенике.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ