ћир

Da mesne zajednice služe građanima, a ne vlastima


PODELITE:

Demokratska stranka (DS) poziva građane Novog Sada da u nedelju 13. juna izađu na izbore za savete mesnih zajednica i glasaju za nestranačke kandidate. Poseban poziv upućuje se stanovnicima Telepa, Limana, Detelinare i drugih delova grada u kojim su se građani bolje organizovali i u kojim ima više kandidata koje nisu podmetnule Srpska napredna stranka (SNS) i druge partije iz gradske vlasti. Mesne zajednice treba da služe građanima za artikulisanje njihovih interesa i potreba u lokalnoj sredini, a sada su pretvorene u ispostave SNS-a. Izbori koji se održavaju u nedelju mogu biti put kojim će građani preuzeti kontrolu nad onim što im u demokratskim društvima i pripada.

 

Predsednik Gradskog odbora DS u Novom Sadu prof. dr Veljko Krstonošić ponovio je danas da gradska organizacija DS-a ni na koji način ne učestvuje u izborima za savete mesnih zajednice i naglasio da demokrate više neće ponoviti grešku koju su i sami pravili mešajući se u izbore za lokalne savete. On je dodao da je dobro i to što se ni ostale stranke demokratske opozicije ne mešaju u ove izbore i sve ih pozvao da isti stav zadrže i posle promene gradske vlasti.

"Mi ne učestvujemo na izborima za savete mesnih zajednica, ali imamo obavezu da javno ukažemo na svako kršenje zakona i zloupotrebu od strane vlasti. Važno je da građani znaju da su Srpska napredna stranka i njeni sateliti jedine političke organizacije koje učestvuju na izborima za savete mesnih zajednica. Mesne zajednice, međutim, treba da vode ljudi koji imaju i ideje kako da život u svom kraju učine boljim i volje da se za svoje ideje bore, a ne partijski poslušnici Miloša Vučevića i njegovog društva iz Gradske kuće," istakao je Krstonošić.

Informativna služba DS

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE