lat

Буџет за 2020. годину - највећа срамота у новијој историји Лесковца!


ПОДЕЛИТЕ:

ДС ће и данас бојкотовати рад Скупштине у Лесковцу, из разлога који су више него алармантни.

Кренимо редом:

Буџет који ова и оваква неспособна власт данас предлаже није ни развојни ни социјални ни пројектни: једноставно речено, предлог који ће се данас наћи пред одборницима локалне скупштине јесте једна ноторна лаж, очигледна неспособност, обична спрдачина, спој незнања и лоповлука ове власти која не уме да реконструише једну основну школу а да то не кошта милион евра, која уништава градски парк и подиже наводни трг по цени од два и по милиона евра, која мења исправну столарију на болници а нема медицинске апарате, која реконструкцију и замену крова на Инфективном одељењу плаћа 350 хиљада евра, власти која успева да упропасти апотекарску установу и уведе је у дуг од 5 милиона евра а да за све ово баш нико кривично не одговара. Дакле, Град Лесковац данас не расправља о буџету већ о томе како да се криминал СНС-а озакони, а функционери ове странке спасу од кривичне одговорности. У томе не желимо да учествујемо, али то не значи да ћемо пропустити да, увек и свуда, жигошемо све лоповлуке и незнање ове власти.

Грађани Лесковца имају разлога да се сваки дан стиде своје власти, и то траје већ пуних 7 година. Власти која ни овогодишњи буџет неће извршити ни са 85 % од планираних а која се не стиди да и такав буџет додатно увећа; власти која сваким новим предлогом буџета поставља питање има ли сврхе оваквим незналицама поверити било шта а камоли, после Статута, основни документ једног града; власти која у овом и оваквом предлогу буџета рачуна на прилив из републике од 2 милијарде и 191 милион, од чега је 900 милиона за стадион. Дакле, у овом граду гладна деца немају доручак, не могу да иду у вртић или школу који се реновирају по папреним ценама, грађани Лесковца не могу да иду у државне апотеке зато што су их Горан Цветановић и његови сатрапи довели до банкрота, не могу да се лече у болници у којима је све мање лекара и медицинског особља, али зато могу да слушају лажи о фудбалском стадиону. Досадашње мале лажи, попут оне о градској гаражи, сада су заменили великим лажима, као што је лагарија о стадиону. Ако је и од Горана Цветановића и напредњака – много је.

У овом криминалном предлогу буџета власт покушава да на мала врата повећа ионако папрену цену трга. И уместо планираних 74 милиона у овој години, а за које нико не зна како ће бити утрошени с обзиром на 20 дана до краја године, и 162 милиона у следећој години, ова власт неспособњаковића повећава план финансијских обавеза за 2020. годину на 236 милиона, те се укупна цена изградње трга повећава на више од 2 и по милиона евра (310 милиона динара), чиме трг у Лесковцу постаје најскупљи трг у Европи, по цени квадратног метра.

Укупни приходи у следећој години планирани су на 4,28 милијарде, од чега из Републике стиже 3,22 милијарде или чак 75 % буџета, док је учешће града само 25 %. Не зна се да ли је гора чињеница да ћемо опет рачунати на милостињу Републике или чињеница да, у случају било које неправилности коа може спречити прилив из Републике, Град Лесковац једноставно престаје да функционише. Имајући у виду неспособност Горана Цветановића и његове камариле, затим претходне налазе ДРИ као и оваква дилетантска планирања у Буџету, катастрофа је на помолу!

Град Лесковац најзад јавно признаје потпуну неспособност у руковођењима јавним предузећима, имајући у виду да је планирану добит од њих са 70 милиона – извршено је само 12 милиона у 2019. години - смањио на само 25 милиона у 2020. години, док са друге стране субвенционише друга јавна предузећа са чак 110 милиона. Горана Цветановића и директоре јавних предузећа питамо да поименце наброји ко је овде луд а ко збуњен и докле мисле да праве будалама све грађане Лесковца.

За разлику од Прокупља где је порез на пољопривредно земљиште утврђен на симболичних 13 динара по хектару, Град Лесковац не одустаје од највећих пореза у Србији, како на пољопривредно земљиште тако и на имовину. С друге стране, за пројекте у култури планирано је мање од 0,2 % буџета, за пољопривреду само 1,7 % буџета, док је за новчане пенале и казне - највећи знак неписмености и неспособности ове власти - планирано чак 40 милиона, иако знамо да за ове срамотне намене град одваја последњих година чак по 200 милиона годишње.

Пажњу надлежних органа би морале да поривуку и услуге емитовања и штампања које са 20 милиона расту на чак на 30 милиона, а знамо да су у питању партијска гласила СНС-а за која новац не би смео да се одваја. Наравно, ту су и услуге по уговору, извор финасирања СНС-а о чему ова странка упорно одбија да достави податке грађанима Лесковца. Грађани Лесковца, после сазнања ко све прима плату у Пошти Србије, желе да знају ко све од СНС функционера и активиста не ради ништа а прима плату из градског буџета, само зато што има партијску књижицу странке којој припадају Александар Вучић и Горан Цветановић.

Све што смо навели само потврђује оно шта смо изнели на почетку излагања: Буџет Града Лесковца је спој незнања и лоповлука, покушај да се озаконе све криминалне радње која нас чекају у следећој години. Лепа вест је да је ово последњи предлог Буџета који подноси СНС, тако је данашњи предлог буџета за наредну годину закуцавање последњег ексера у ковчег напредњачке диктатуре над грађанима Лесковца!

До победе!

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ