lat

Божовић: Млади су суштина политике Демократске странке


ПОДЕЛИТЕ:

У Медија центру Војводине данас је одржана последња конференција у оквиру пројекта "Да знање остане у Србији" који се бави мерама за запошљавање младих људи и спречавањем одлазака младих из Србије. На конференцији је говорио народни посланик Балша Божовић, предлагач сета закона за запошљавање младих у Скупштини Србије. Он је образложио предлоге закона које је поднео Скупштини Србије, који би омогућили запошљавање младих. Божовић је навео и да ће ДС као један од првих донети Закон о запошљавању младих. Он је рекао и да су "родитељи у Србији забринути јер млади немају будућност" и да је "више од 100.000 младих напустило Србију у протекле четири године". "Зато ће један од првих закона који ће ДС донети бити Закон о запошљавању младих, када то могу земље у региону онда сигурно можемо и ми".

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Напоменуо је да се и у буџету Србије за 2018. годину види да средства у буџету која би се могла употребити за запошљавање младих уместо тога одлазе на бесмислене прескупе пројекте, финансирање губиташа и одабраних назови инвеститора.

Млади Потпредседник Скупштине АП Војводине Мирослав Васин говорио је о мерама које је АП Војводина спроводила од 2008. до 2016. године које су резултирале запошљавањем више десетина хиљада људи и критиковао садашњу политику Владе Србије која представља лажне податке о незапослености негирајући огроман проблем који постоји и која не чини ништа да створи систем у ком ће млади моћи и желети да живе.

Народна посланица Александра Јерков је рекла да је за младе људе погубно што се од Србије, уместо друштва знања, прави друштво јефтине радне снаге.

То није амбијент у ком млади желе да раде, јер не може нам главни адут бити то да су наши радници најјефтинији, то је систем који злоупотребљава тешку ситуациију у којој људи живе. Она је истакла да је срамно да Нови Сад као унуверзитетски град уместо младих људи пуних знања послодавцима нуди младе људе који ће за 200 евра радити 10 сати дневно за траком.

У раду конференције учествовали су и представници студентских организација, организација које се баве проблемима младих, синдиката, међународне организације рада, послодаваца, покрајински посланици и активисти који се баве правима младих. Пројекат се организује уз подршку фондације Фридрих Еберт.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ