ћир

Božović: Bojkot nije naš cilj, već demokratski izbori


PODELITE:

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović istakao je posle sastanka sa bivšim poslanicima Evropskog parlamenta Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom da je medijator između vlasti i opozicije potreban i izrazio nadu da će doći do promena koje bi dijalog vratile u parlament.

Božović je istakao da nije bojkot cilj opozicije, već demokratski izbori.

Božović je dodao da su evropski sagovornici vrlo dobro upoznati sa situacijom u Srbiji, da je razgovor bio je prijateljski razgovor i da je ohrabrujuće što Evropski parlament želi na neki način da posreduje između vlasti i opozicije obzirom da ne postoji poverenje i da se nije mnogo odmaklo u poslednjih šest meseci kada je reč o zahtevima sa protesta "1 od 5 miliona".

"Nema pritiska na opoziciju da se vrati u Parlament ili izađe na izbore, mislim da je u pitanju dobra namera i razumevanje šta je sve potrebno kako bi politički sistem u Srbiji nastavio da funkcioniše," rekao je Božović.

Kukan i Flekenštajn došli su da bi čuli stavove predstavnika vladajućih i opozicionih stranaka i da bi utvrdili da li postoji volja da se prihvati pomoć Evropskog parlamenta u rešavanju krize u odnosima vlasti i opozicije. Oni neće davati izjave ni pre, niti posle sastanaka tokom ova dva dana.

(Izvor: N1)

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE