lat

Божовић: Бојкот није наш циљ, већ демократски избори


ПОДЕЛИТЕ:

Посланик Демократске странке Балша Божовић истакао је после састанка са бившим посланицима Европског парламента Едуардом Куканом и Кнутом Флекенштајном да је медијатор између власти и опозиције потребан и изразио наду да ће доћи до промена које би дијалог вратиле у парламент.

Божовић је истакао да није бојкот циљ опозиције, већ демократски избори.

Божовић је додао да су европски саговорници врло добро упознати са ситуацијом у Србији, да је разговор био је пријатељски разговор и да је охрабрујуће што Европски парламент жели на неки начин да посредује између власти и опозиције обзиром да не постоји поверење и да се није много одмакло у последњих шест месеци када је реч о захтевима са протеста "1 од 5 милиона".

"Нема притиска на опозицију да се врати у Парламент или изађе на изборе, мислим да је у питању добра намера и разумевање шта је све потребно како би политички систем у Србији наставио да функционише," рекао је Божовић.

Кукан и Флекенштајн дошли су да би чули ставове представника владајућих и опозиционих странака и да би утврдили да ли постоји воља да се прихвати помоћ Европског парламента у решавању кризе у односима власти и опозиције. Они неће давати изјаве ни пре, нити после састанака током ова два дана.

(Извор: Н1)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ