lat

Божићна честитка


ПОДЕЛИТЕ:

Иза нас је још једна изузетно тешка година, у којој смо се борили и са пандемијом и са режимом који ни ове године није радио у интересу грађана. Ипак, у овом тренутку осећам наду да се заједно можемо изборити за слободу и зато верујем да данас, на Божић, морамо да покажемо солидарност и будемо ту једни уз друге.

Пандемија је однела огроман број живота наших суграђана и суграђанки, међу којима је био и значајан број демократа и демократкиња, и зато чврсто верујем да је ово тренутак у ком је од највеће важности да покажемо саосећајност, посебно са онима који су изгубили своје најмилије. Не смемо да заборавимо да захвалимо свим здравстеним радницима и радницама који су преко свих својих лимита стали на "црту" вирусу борећи се са опаком болешћу и који су тако успели да спасу небројено много живота, неретко жртвујући свој.

Посебно сам поносан што су грађани и грађанке ове године показали своју снагу и рекли гласно НЕ овом накарадном и мафијашком режиму. И тада смо стајали са својим комшијама на путевима, мостовима, раскрсницама, магистралама и аутопутевима. У многим градовима су демонстранти нападанути од стране хулигана са летвама, чекићима, каменицама, покушали су да газе људе багером на мосту у Шапцу. (Од)бранили смо се. Заједно. И сада заједно тражимо правду и одговорност јер ти хулигани, које је на грађане послао режим, морају да буду у затвору, а грађани не смеју остати сами да плаћају адвокате и прекршајне налоге.

Време празника које заједно славимо и поштујемо улива НАДУ да ће нам наредна година донети СЛОБОДУ. То је могуће само ако се потрудимо да будемо бољи људи, будемо једни уз друге кад год је то потребно, удруженим снагама се изборимо да сваки радник буде достајанствено плаћен за свој рад, да пензионер може пристојно да живи од своје пензије, млади могу и да путују и да се запосле у Србији... Желимо слободно, солидарно и толерантно друштво, јер само тако ће Србија бити боље место за живот.

Свим грађанима и грађанкама који прослављају Божић по грегоријанском календару желимо да бозићне и новогодишње празнике проведу са својим најмилијима у миру, здрављу и љубави.

Јанко Фејди

Члан Главног одбора Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ