ћир

Borba za poštene i slobodne izbore naš je prioritet


PODELITE:

Saglasno ideji o nužnosti održavanja žive, otvorene i dinamične komunikacije među članovima i građanima, predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac večeras je prisustvovao dijalogu vođenom na Vračaru.

Broj slika: 1

GALERIJA SLIKA

Hronološki upoznao je prisutne sa pozitivnim aspektima ujedinjenja koje se odvija na više nivoa na političkoj sceni, svesnom opredeljenju da se različitosti stave u drugi plan u trenutku nužnosti ukupnog društvenog preobražaja. Zamajac ukrupnjavanju i novu energiju doneli su protesti. Cilj je normalizacija Srbije i stvaranje uslova za poštene i slobodne izbore. Demokratska ujedinjena je bio impuls za građanski opredeljene i radi se na ubrzanju pravno-formalnom. Jedinstvo se demonstrira zajedničkim nastupima i istovetnošću u orijentaciji.

- Na svim stranačkim organima diskutujemo o temi koja je aktuelna i suštinski važna. Bitnog pomaka nema. U Sporazumu sa narodom definisano je nedvosmisleno koji uslovi su nužni da se izbori smatraju elementarno demokratskim i poštenim. Dva uslova su fundamentalna. Tiču se medija i samih izbornih procesa. Dokument koji su sačinili eksperti po svojoj prirodi je takav da ne može biti predmet nagodbe. Može biti nadograđen konstruktivnim predlozima koje su uputile organizacije Crta, Transparentnost i Cesid, kategoričan je Lutovac.

Podsetio je da ono što opozicija traži nije nešto što građanima ne pripada. Sve je vladavinom u atmosferi zatiranja institucija i prava uzurpirano.

- Mi tražimo da se prava vrate građanima. Vučić nije iskren nikada bio, pa ni sada kada navodno obećava neke ustupke. NJegov pristup ne vodi rešenju, nikada se neće odreći monopolisanih prava i uzurpiranih privilegija, ocena je dr Lutovca.

Bez jedinstva nema uspeha

Sedam godina oni vrše bestijalnu propagandu i neodgovorno i besmisleno je poverovati u dobronamernost i korektnost SNS i Vučića. Nema uspeha opozicije u principijelnoj borbi za slobodne izbore bez jedinstvenosti u opredeljenju i delovanju opozicije. Prave opozicije, podvukao je predsednik Demokratske stranke.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE