lat

Борба за поштене и слободне изборе наш је приоритет


ПОДЕЛИТЕ:

Сагласно идеји о нужности одржавања живе, отворене и динамичне комуникације међу члановима и грађанима, председник Демократске странке др Зоран Лутовац вечерас је присуствовао дијалогу вођеном на Врачару.

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Хронолошки упознао је присутне са позитивним аспектима уједињења које се одвија на више нивоа на политичкој сцени, свесном опредељењу да се различитости ставе у други план у тренутку нужности укупног друштвеног преображаја. Замајац укрупњавању и нову енергију донели су протести. Циљ је нормализација Србије и стварање услова за поштене и слободне изборе. Демократска уједињена је био импулс за грађански опредељене и ради се на убрзању правно-формалном. Јединство се демонстрира заједничким наступима и истоветношћу у оријентацији.

- На свим страначким органима дискутујемо о теми која је актуелна и суштински важна. Битног помака нема. У Споразуму са народом дефинисано је недвосмислено који услови су нужни да се избори сматрају елементарно демократским и поштеним. Два услова су фундаментална. Тичу се медија и самих изборних процеса. Документ који су сачинили експерти по својој природи је такав да не може бити предмет нагодбе. Може бити надограђен конструктивним предлозима које су упутиле организације Црта, Транспарентност и Цесид, категоричан је Лутовац.

Подсетио је да оно што опозиција тражи није нешто што грађанима не припада. Све је владавином у атмосфери затирања институција и права узурпирано.

- Ми тражимо да се права врате грађанима. Вучић није искрен никада био, па ни сада када наводно обећава неке уступке. Његов приступ не води решењу, никада се неће одрећи монополисаних права и узурпираних привилегија, оцена је др Лутовца.

Без јединства нема успеха

Седам година они врше бестијалну пропаганду и неодговорно и бесмислено је поверовати у добронамерност и коректност СНС и Вучића. Нема успеха опозиције у принципијелној борби за слободне изборе без јединствености у опредељењу и деловању опозиције. Праве опозиције, подвукао је председник Демократске странке.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ