ћир

Bez slobodnih medija nema slobodnog društva


PODELITE:

Večerašnje protestno okupljanje građana bila je prilika još jednom da se iskaže odnos prema neslobodi u medijskoj sferi, očit politički uticaj i otvorenu propagandu režima. Posebno je reči bilo o neprofesionalnosti i neodgovornosti u radu REM.

Broj slika: 6

GALERIJA SLIKA

Večerašnji govornik, Zoran Gavrilović (BIRODI) obratio se građanima koji su se okupili ispred Terazijske česme rečima da građani Srbije žive u vreme kada neki odlaze, dok se drugi bore da ostanu ovde, a treći pokušavaju da, kako kaže, naprave od Srbije zemlju iz koje mora da se ode.

On se osvrnuo na istraživanje koje je BIRODI nedavno uradio o glasačima Srpske napredne stranke i naveo da je zbog toga BIRODI bio targetiran i bio na meti uvreda i poslanika iz redova SNS-a, ni tada se nije polemisalo, već otvorene diskvalifikacije su bile jedino što se moglo čuti.

Zoran Gavrilović govorio je i o radu Regulatornog tela za elektronske medije, posebno na izveštaj REM-a koji je nedavno objavio CINS.

"Ne možete imati demokratske izbore tamo gde ne znate ko su vlasnici medija. Recite mi ko je vlasnik Novosti? Ko je vlasnik Politike? Mi to ne znamo. Već dve godine pokušavamo da u REM rade svoj posao, oni to neće, a tražimo samo jedno - da svoje podatke koje imaju, a koje proizvode, učine dostupnim na sajtu, da bismo mi radili njihov posao! Mi ih dve godine molimo da te podatke dostave nama, mi ćemo da radimo sve umesto njih", poručuje Gavrilović.

Građani će večeras krenuti u protestnu šetnju trasom koja simbolično vodi ka zarobljenim medijima, od novinskih do televizijskih kuća koje neobjektivnošću i pristrasnošću umesto informacija serviraju laži i pamflete.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE