lat

Без слободних медија нема слободног друштва


ПОДЕЛИТЕ:

Вечерашње протестно окупљање грађана била је прилика још једном да се искаже однос према неслободи у медијској сфери, очит политички утицај и отворену пропаганду режима. Посебно је речи било о непрофесионалности и неодговорности у раду РЕМ.

Број слика: 6

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Вечерашњи говорник, Зоран Гавриловић (БИРОДИ) обратио се грађанима који су се окупили испред Теразијске чесме речима да грађани Србије живе у време када неки одлазе, док се други боре да остану овде, а трећи покушавају да, како каже, направе од Србије земљу из које мора да се оде.

Он се осврнуо на истраживање које је БИРОДИ недавно урадио о гласачима Српске напредне странке и навео да је због тога БИРОДИ био таргетиран и био на мети увреда и посланика из редова СНС-а, ни тада се није полемисало, већ отворене дисквалификације су биле једино што се могло чути.

Зоран Гавриловић говорио је и о раду Регулаторног тела за електронске медије, посебно на извештај РЕМ-а који је недавно објавио ЦИНС.

"Не можете имати демократске изборе тамо где не знате ко су власници медија. Реците ми ко је власник Новости? Ко је власник Политике? Ми то не знамо. Већ две године покушавамо да у РЕМ раде свој посао, они то неће, а тражимо само једно - да своје податке које имају, а које производе, учине доступним на сајту, да бисмо ми радили њихов посао! Ми их две године молимо да те податке доставе нама, ми ћемо да радимо све уместо њих", поручује Гавриловић.

Грађани ће вечерас кренути у протестну шетњу трасом која симболично води ка заробљеним медијима, од новинских до телевизијских кућа које необјективношћу и пристрасношћу уместо информација сервирају лажи и памфлете.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ