ћир

BESEDE U ZORANOVU ČAST


PODELITE:

"MOJ VELIKI ZADATAK JE DA POKRENEMO SRBIJU, DA POBEDIMO U SRBIJI, DA BI SRBIJA POBEÐIVALA."

U znak sećanja na život i viziju Zorana Ðinđića, Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Ðinđić organizuju takmičenje u besedništvu "Besede u Zoranovu čast"

Poznato je koliko je Zoran Ðinđić je verovao u mlade, edukovane i hrabre ljude. Slaveći život Zorana Ðinđića, ove godine će besedništvo Zoranu u čast biti održano pod temom "Moj veliki zadatak je da pokrenemo Srbiju, da pobedimo u Srbiji, da bi Srbija pobeđivala". 

Takmičenje u besedništvu u čast Zorana Ðinđića organizovano je prvi put 2006. godine u Kikindi. Promovišući vrednosti moderne i evropske Srbije koje je definisao upravo dr Zoran Ðinđić, Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Ðinđić žele da omoguće mladim ljudima od 18 do 30 godina da iskažu svoje potencijale i unaprede veštine besedništva. 

Ove godine takmičenje se trinaesti put organizuje na nacionalnom nivou. Finale će biti organizovano 12. marta 2018. u Beogradu

Od učesnika takmičenja želimo da čujemo šta bi Zoran Ðinđić rekao danas, koja bi bila njegova poruka, šta bi on radio i šta bi tražio od građana Srbije da oni urade danas, za koji plan bi tražio njihovu podršku... Takmičenje nema za cilj da slušamo Ðinđićeve citate, jer ni on sebe ne bi citirao. Očekujemo da čujemo Vašu ideju na osnovu vizije Zorana Ðinđića o modernoj i evropskoj Srbiji. 

Pravila takmičenja: 

· Sadržaj besede može biti na političku, ekonomsku, sociološku, kulturološku, istorijsko-sociološku i opštedruštvenu temu. 

· Od takmičara se zahteva beseda koja se obraća određenoj grupi ljudi u zavisnosti od odabrane teme. Pozorišne forme kako što su monolozi, skečevi ili zamišljeni dijalozi neće biti prihvaćeni. 

· Prezentacija besede može biti isključivo usmena uz mogućnost korišćenja podsetnika. Takmičar/ka koji/a besedi, govorom, izgledom i gestom treba da bude pristojan/a i da ničim ne vređa druge ljude. 

· Učesnici/e mogu biti uzrasta 18-30 godina, bez obzira na formalno obrazovanje, pol, nacionalnost ili političko opredeljenje. 

· Učesnici/e kvalifikacionih takmičenja su obavezni/e da najkasnije do 23. februara 2018. godine pošalju prijavu sa naslovom, tekstom i video snimkom svoje besede.  

· Nakon analize i ocenjivanja pristiglih snimaka beseda, stručni žiri će izabrati učesnike/ce polufinala i objaviti na veb sajtu "Beseda u Zoranovu čast"  

· Nastup učesnika/ca u polufinalu se odvija po redosledu koji se dobija javnim izvlačenjem takmičarskih brojeva neposredno pred samo takmičenje. 

· Trajanje Besede je ograničeno na 3 do 5 minuta. 

· Prilikom nastupa dozvoljeno je korišćenje scenskih rekvizita. 

· Za sve koji to žele biće organizovana obuka i konsultacije putem Skype-a ili nekog drugog Internet servisa. 

Prijava učesnika/ca za takmičenje: 

Učesnici/ce se za takmičenje mogu prijaviti slanjem popunjenog prijavnog formulara i snimkom svoje besede, najkasnije do 23. februara 2018. godine na e-mailbesednistvo@ds.org.rs

Prijavni formular možete preuzeti sa sledećeg linka: 
http://www.ds.org.rs/vest/prijavni-formular-za-takmicenje-u-besednistvu  

Video snimak besede nam možete poslati na e-mailbesednistvo@ds.org.rs (ako je veličine do 10MB) ili putem nekog od Internet servisa za slanje većih fajlova, kao što su: https://wetransfer.com/, https://www.sendspace.com/ i drugi (sa naznakom svog imena i prezimena). 

Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Ðinđić Vas pozivaju da se prijavite za učešće na "Besedama u Zoranovu čast". 

Kontakt 

Demokratska stranka 
Nušićeva 6/II, 11000 Beograd 
Tel. +381 (0)11 4091 964 
E-mail: besednistvo@ds.org.rs  

Organizacioni odbor "Beseda u Zoranovu čast" 

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE