lat

БЕСЕДЕ У ЗОРАНОВУ ЧАСТ


ПОДЕЛИТЕ:

"МОЈ ВЕЛИКИ ЗАДАТАК ЈЕ ДА ПОКРЕНЕМО СРБИЈУ, ДА ПОБЕДИМО У СРБИЈИ, ДА БИ СРБИЈА ПОБЕЂИВАЛА."

У знак сећања на живот и визију Зорана Ђинђића, Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић организују такмичење у беседништву "Беседе у Зоранову част"

Познато је колико је Зоран Ђинђић је веровао у младе, едуковане и храбре људе. Славећи живот Зорана Ђинђића, ове године ће беседништво Зорану у част бити одржано под темом "Мој велики задатак је да покренемо Србију, да победимо у Србији, да би Србија побеђивала". 

Такмичење у беседништву у част Зорана Ђинђића организовано је први пут 2006. године у Кикинди. Промовишући вредности модерне и европске Србије које је дефинисао управо др Зоран Ђинђић, Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић желе да омогуће младим људима од 18 до 30 година да искажу своје потенцијале и унапреде вештине беседништва. 

Ове године такмичење се тринаести пут организује на националном нивоу. Финале ће бити организовано 12. марта 2018. у Београду

Од учесника такмичења желимо да чујемо шта би Зоран Ђинђић рекао данас, која би била његова порука, шта би он радио и шта би тражио од грађана Србије да они ураде данас, за који план би тражио њихову подршку... Такмичење нема за циљ да слушамо Ђинђићеве цитате, јер ни он себе не би цитирао. Очекујемо да чујемо Вашу идеју на основу визије Зорана Ђинђића о модерној и европској Србији. 

Правила такмичења: 

· Садржај беседе може бити на политичку, економску, социолошку, културолошку, историјско-социолошку и општедруштвену тему. 

· Од такмичара се захтева беседа која се обраћа одређеној групи људи у зависности од одабране теме. Позоришне форме како што су монолози, скечеви или замишљени дијалози неће бити прихваћени. 

· Презентација беседе може бити искључиво усмена уз могућност коришћења подсетника. Такмичар/ка који/а беседи, говором, изгледом и гестом треба да буде пристојан/а и да ничим не вређа друге људе. 

· Учесници/е могу бити узраста 18-30 година, без обзира на формално образовање, пол, националност или политичко опредељење. 

· Учесници/е квалификационих такмичења су обавезни/е да најкасније до 23. фебруара 2018. године пошаљу пријаву са насловом, текстом и видео снимком своје беседе.  

· Након анализе и оцењивања пристиглих снимака беседа, стручни жири ће изабрати учеснике/це полуфинала и објавити на веб сајту "Беседа у Зоранову част"  

· Наступ учесника/ца у полуфиналу се одвија по редоследу који се добија јавним извлачењем такмичарских бројева непосредно пред само такмичење. 

· Трајање Беседе је ограничено на 3 до 5 минута. 

· Приликом наступа дозвољено је коришћење сценских реквизита. 

· За све који то желе биће организована обука и консултације путем Skype-а или неког другог Интернет сервиса. 

Пријава учесника/ца за такмичење: 

Учесници/це се за такмичење могу пријавити слањем попуњеног пријавног формулара и снимком своје беседе, најкасније до 23. фебруара 2018. године на e-mailbesednistvo@ds.org.rs

Пријавни формулар можете преузети са следећег линка: 
http://www.ds.org.rs/vest/prijavni-formular-za-takmicenje-u-besednistvu  

Видео снимак беседе нам можете послати на e-mailbesednistvo@ds.org.rs (ако је величине до 10MB) или путем неког од Интернет сервиса за слање већих фајлова, као што су: https://wetransfer.com/, https://www.sendspace.com/ и други (са назнаком свог имена и презимена). 

Демократска странка и Фондација др Зоран Ђинђић Вас позивају да се пријавите за учешће на "Беседама у Зоранову част". 

Контакт 

Демократска странка 
Нушићева 6/II, 11000 Београд 
Тел. +381 (0)11 4091 964 
E-mail: besednistvo@ds.org.rs  

Организациони одбор "Беседа у Зоранову част" 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ