lat

Београдске демократе оштро критиковале предложени буџет


ПОДЕЛИТЕ:

Градски одбор Демократске странке Београд организовао је данас конференцију за новинаре испред Старог двора и упозорио на све нерационалности које садржи предлог буџета за 2020. годину који је пред Скупштином града сутра. Анализиран је и закључено је да садржи бројне нелогичности, које изазивају сумњу да се још једна корупционашка афера припрема под окриљем скупштинске већине.

- Како ће јарбол коштати 35.000 евра по метру дужном, 2018. године било је опредељено 21.000 евра, 2019. буџетом је предвиђено издвајање 28.000 евра, у међувремену јарбол од најављених 120 м спао је на 80 м што ову цену чини још нелогичнијом. Шта је разлог енормног увећања цена и шта све Београђани губе трошењем средстава у ове намене.

У буџету су дефинисана средства за гондолу, иако Управни суд није дефинитивну одлуку донео? Да ли се овим игнорише судска власт, мишљење струке и потребе грађана?

За расвету уличну повећана су средства за 2.5 милиона евра, а култура у запећку и наменом средстава смањених за 9 одсто.

Реконструкција Сремске улице, која је у добром стању, у предвиђеној дужини од педесет метара према рачуници састављача буџета кошта милион евра. Нерационалност и свесно, планско финансирање проблематичних пројеката који не доприносе бољитку, напротив противне су интересу грађана престонице, нешто што не сме остати без одговора и основа су за покретање питања одговорности, закључио је Данило Башић, председник Демократске странке Београд.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ