lat

Београд пуца услед лошег руковођења


ПОДЕЛИТЕ:
Фото Н1

Данашњи потоп у центру Београда и то у улицама које су свеже реконструисане су најбољи показатељ да ЈП у Београду руководе нестручни људи, да се новац из буџета грађана слива у џепове појединаца блиских власти, а не у развој града. 

Најосновније комуналне услуге које не би смеле бити на тапету критике из дана у дан све више „заказују“, а објашњења која нам се нуде залазе у метафизичке узроке – воља Божија је већ поменута, следеће је вероватно црна магија. Ипак, давања из буџета која, у конкретном случају ЈП Београдски Водовод и канализација износе неколико десетина милиона наших пара на годишњем нивоу са тенденцијом увећавања, мењају питкост објашњења. Главно питање је где је тај новац, ко њиме руководи и о чему се овде заправо ради. Једно је сигурно – до Бога није. На челницима ЈП у Београду, засигурно јесте. Једини излаз је преузимање одговорности и то кроз подношење оставке. Нека ногу повуче директор ЈП Београдски водовод и каналиазација сходно актуелности и на тај начин да пример другима. Кораци који следе су давање прилике новим, стручним и квалификованим људима, бржим од кише, који не пуцају лако попут цеви у улици Краљице Марије након реконструкције којој нема ни годину дана. Затим утврђивање где је до сада утрошен новац и шта све за тај новац није урађено.

Демократска странка има спремна решења и јавне политике које су израђене у сарадњи са грађанима и према њиховим потребама. Уз сагледавања правог стања ствари, креће финална фаза. Уређивање Београда по мери грађана који ту меру поштено плаћају. Унапређивање инфраструктуре, успостављање функционалне саобраћајне и канализационе мреже, заустављање насилничке градње и очување урбаног идентитета Београда, оживљавање паркова и легализација зелених површина, успостављање градског надзора за контролу трошења средстава из буџета и развој града ка паметном.

Инфо служба ГрО ДС Београд

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ