lat

Бајатовић и даље немилице троши новац свих грађана Србије


ПОДЕЛИТЕ:

У извештају Државне ревизорске институције (ДРИ) за 2019. и 2020. годину, који је објављен пре неколико дана, утврђене су бројне неправилности “тешке” више милијарди динара, као и то да је у супротности са законом то што је Душан Бајатовић И даље на челу ЈП Србијагас.

Ресорни одбор Демократске странке за рударство и енергетику подсећа да је Душан Бајатовић запослен у ЈП Србијагас од 2008. године, а да је за генералног директора именован 2012. године. Ревизори су у извештају истакли да је Бајатовић наставио да обавља функцију генералног директора и након што му је мандат истекао, чиме већ шесту годину заредом крши Закон о јавним предузећима. Додатно, ДРИ је утврдила да Јавно предузеће Србијагас није поступило у складу са Законом о јавним набавкама приликом спровођења поступака чија је укупна процењена вредност 1,4 милијарди динара. Тако су уз кршење закона уговорени радови на гасификацији општина и пружене бројне друге услуге, чиме је настављена вишегодишња пракса кршења закона при пословању ЈП Србијагас, под директорском палицом Душана Бајатовића.

Не смемо да заборавимо да су Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије заједничким снагама већ „санирале“ пљачку ЈП Србијагас из наше заједничке касе, из буџета државе Србије. Уместо на изградњу болница, школа, вртића и неопходне инфраструктуре, Одлуком Владе Републике Србије покривен је губитак предузећа од невероватних милијарду и две стотине милиона евра. Овом одлуком држава је наводно повећала свој удео у оснивачком капиталу предузећа, које је и иначе у стопостотном њеном власништву.

У сусрет изборима, Влада Србије је новембра 2021. године донела Одлуку о спровођењу јавног конкурса за избор директора ЈП Србијагас. Kако је на власти наопаки режим који само маше заставом национализма, куне се у српство и специјалне везе са Русијом, како би заправо прикрио невероватну пљачку која је у току, делује да ће извештај ДРИ бити одлична препорука Душану Бајатовићу да буде изабран на још један мандат И настави по старом. О будућој подели плена, баш пред априлске изборе, преговараће Александар Вучић и Ивица Дачић. Kрајње је време да им грађани Србије гласачким листићима помрсе рачуне, зауставе пљачку Србије и све заједно их ставе пред лице правде.  

Информативна служба Демократске странке

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ