lat

Апел медијима да не злоупотребљавају личне трагедије


ПОДЕЛИТЕ:

Ресорни одбор за информисање Демократске странке апелује на поједине штампане медије, да личне трагедије, које су последица пандемије, не злоупотребљавају у циљу повећања продаје.

Реалност је довољно суморна, вирус злокобан, а његове последице се добрим делом односе и на ментално здравље грађана. Насловнице са фотографијама преминуле породиље и њеног супруга, уз злокобне наслове, не само да су неетичне, већ додатно урушавају крхко расположење уплашених и забринутих људи.

Улога медија није и не сме бити, да на тај начин дестабилизују, нарочито ако је већ здравствена ситуација алармантна и сви смо у обавези да се придржавамо мера превенције и заштите од вируса Цовид-19.

Ресорни одбор ДС нема намеру да се меша и коментарише уређивачку политику медија, али указујемо на штетност подилажења најприземнијим поривима, који служе искључиво одговору на интриге, ни у једном сегменту не и бољој информисаности грађана. Профит свакако не сме бити примаран у информативној сфери, па ни када су таблоиди у питању, нарочито не када су мере ванредне ситуације на снази. Ако важе за грађане, важе и за све медије. Бар би тако требало у правној држави.

Ресорни одбор за информисање Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ