lat

Алиса Kоцкар: Kонсолидација коначно заокружена у суботу


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка прошле суботе одржала је Главни одбор на коме су разматрали излазак на предстојеће изборе, а председник ДС Зоран Лутовац поручио је да ће дефинитивна одлука о изласку на биралишта бити донета „у тренутку када процене да је то најсврсисходније“.

Претходна година била је више него турбулентна за демократе – одржавале су се две различите седнице два главна одбора у два различита града, доводио у питање легитимитет руководства, део омладине је заузимао просторије странке, размењиване су међусобне оптужбе ко је „пучиста“ или „присталица Вучића“. Да ли је то време сада иза странке која је некада била стожер на политичкој сцени Србије, питамо портпаролку ДС Алису Kоцкар.

– Демократска странка је у претходном периоду била посвећена борби за изборне услове заједно са својим партнерима у опозицији, али и унутрашњој консолидацији, процесу који је коначно заокружен на Главном одбору у суботу. Поред нових потпредседника који су унели додатну енергију и Драгане Ракић којој је поверен још један мандат заменице председника, ДС сада има и формиран извршни одбор са Срђаном Миливојевићем на челу, нову Статутарну комисију чији је део уважени професор Драгор Хибер и Душана Kостадиновића на позицији генералног секретара. То су људи који ће, убеђена сам, бити снажан замајац у борбама које нам предстоје – истиче Kоцкар.

Према њеним речима, друга важна тема Главног одбора била је дискусија о изласку на изборе, у којој су бројни чланови странке узели учешће, разменили мишљења и аргументе, и на крају поверили Председништву странке да донесе одлуку у сарадњи са њиховим партнерима, у тренутку када то буде најсврсисходније.

– Нема дилеме – Демократска странка је данас најпожељнији партнер на опозиционој сцени, зато што смо више пута доказали да смо људи од речи, зато што смо се дистанцирали од свега лошег, извинили се за оно што је било погрешно и поставили темеље за странку у којој ће грађани видети искреног заступника својих интереса, а партнери поузданог савезника. Због тога ДС данас има највећи коалициони потенцијал у опозицији и постиже најјачи синергијски ефекат. Грађани препознају оне који раде заједно са Демократском странком као предводнике опозиције, а један од разлога за то је чињеница да смо се од самог почетка искрено и несебично залагали за јединствени наступ опозиције – сматра Kоцкар.

Текст објављен у дневном листу ДАНАС

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ