lat

Алимпић: Владајућа већина у Скупштини града „врло нестабилна“


ПОДЕЛИТЕ:

Владајућа већина у Скупштини града Београда је, према оцени Зорана Алимпића, члана Градске изборне комисије и Демократске странке, „врло нестабилна“. Како је рекао у емисији Маркер Разговор на Инсајдер ТВ „на свакој седници ће бити проблема са кворумом“. „То значи да нико од тих одборника не сме да оде на море, на свадбу. Може да се помери седница, али како ћете да водите град када стално померате седнице, када не можете да их држите, када таман нешто ставите на дневни ред а падне кворум.

Јако је тешко радити са тако малом већином“, каже Алимпић. Управо је питање кворума одложило почетак данашње седнице градске скупштине на којој је Александар Шапић изабран за новог градоначелника. Алимпић је за Инсајдер ТВ појаснио да се то питање отворило јер је неколико одборника поднело оставку, а да следеће одборнике са листе прво одређује Градска изборна комисија (ГИК), чији мандат затим потврђује скупштина гласањем. Како од подношења оставке скупштина није заседала, опозиција је тражила да се прозивком утврди да ли се у кворум рачунају они одборници којима скупштина још није потврдила мандат.

Алимпић додаје и да се данас, како наводи, „по кулоарима градске скупштине“ чуло да су можда одређене „струје у владајућој странци намерно отежале избор Александра Шапића том чудном заменом одборника“. Када је реч о новоизабраном градоначелнику, Алимпић сматра да би у његовом будућем раду највеће изненађење било да остане градоначелник све четири године. Алимпић наводи да су, док је Шапић био његов страначки колега, односно члан Демократске странке, „добро сарађивали“.

Током гостовања у Маркер Разговору на Инсајдер ТВ, Алимпић се осврнуо и на изборне неправилности. „Мислим да је опозиција била свесна да ће бити покрадена на изборима, али је донела свесну одлуку - ипак ћемо да идемо на те изборе јер ћемо те одборнике које добијемо, посланици, они ће моћи да говоре а грађани ће то моћи да чују“, рекао је Алимпић, и додао да очекује да ће се следећи избори у Београду одржати већ у марту следеће, а на локалу 2024. године.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ