lat

Александра Јерков питала чланове Владе: Колика је цена вашег детета?


ПОДЕЛИТЕ:

Народна посланица Александра Јерков изјавила је данас да после шест година избегавања да се донесе закон који ће да регулише питање несталих беба и пет година након што је прошао рок који је Савет Европе дао Србији да то питање реши, све што Влада родитељима нуди јесте замена у износу од 10.000 евра.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Данас у Народној скупштини они који од 2013. године избегавају и одбијају да реше питање несталих беба морају да погледају у очи родитеље и објасне им како је могуће да, шест година након пресуде Европског суда за људска права и пет година након истека сваког рока, све што Влада може да им понуди јесте 10.000 евра уместо истине о њиховим бебама.

У претходних пет година сам више стотина пута предлагала да се у кривична дела која не застаревају уврсти кривично дело крађе беба. Тражила сам од посланика владајуће коалиције подршку за то, молила их, обећавала да ми не бисмо ни учествовали у расправи, нудила да неко од њих предложи закон, да то не морам бити ја, али ништа није вредело.

На конференцији за медије коју сам одржала са председником Удружења родитеља несталих беба Србије изнела сам низ замерки у вези са срамним законом који је Влада предложила уместо правог решења.

Обоје смо члановима Владе поставили најважније питање које увек остаје без одговора - а колика је цена вашег детета?

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ