lat

34. протест #1од5милиона у Београду


ПОДЕЛИТЕ:

34. протест #1од5милиона биће одржан у суботу 27. јула у 19 часова, како би се обележило 7 година власти Александра Вучића.

Окупљеним грађанима обратиће се новинар Срђан Шкоро, студент Урош Елековић који је био прекршајно гоњен због протеста “Против диктатуре” 2017, а код зграде Радио телевизије Србије обратиће се један од организатора протеста Срђан Марковић.

У току шетње биће организовани бројни перформанси, како у Теразијском тунелу, испред зграде РТС-а, али и испред зграде Предсесништва где ће студенти преднсенику уручити вреће са гласачким листићима.

Седам година насиља над истином, институцијама, слободном мишљу, слободом говора, насиља над свакодневним животом грађана Србије.

Тачно седам година системског урушавања демократије и институција, чија је сврха сведена на минимум.

Ове суботе подсећамо све да је у најобичнијем грађанину моћ. Дужност сваког слободног појединца је да се успротиви сваком ко његову слободу угрожава и критички мислећи узурпатору стане на пут

Грађани ће се окупити код Теразијске чесме. а колона ће се кретати Призренском, Бранковом, Теразијским тунелом у Нушићеву улицу одакле ће се упутити ка Светогорској, Таковској поред Радио Телевизије Србије, а потом улицом Кнеза Милоша упутиће се ка Андрићевом венцу.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ