Неуропсихијатар може бити веома користан Влади Србије, али не на месту министра просвете
14. јун 2023.09:29
ПОДЕЛИ:
Ресорни одбор за образовање Демократске странке сматра да је предлог за новог министра просвете лош и да води ка даљем урушавања образовања.

Славица Ђукић Дејановић јесте била професор Универзитета, има велико животно искуство, али је већ неколико година у пензији и нема искуство у раду у основној или средњој школи, па самим тим и није адекватно решење за позицију министра просвете, и није реално очекивати да ће она решити било који од нагомиланих проблема у образовању. 

Свесни тога да ова Влада Србије неће трајати још дуго, нико од млађих социјалиста није желео да преузме ову функцију, па је Ивица Дачић у жељи да СПС задржи садашњи утицај у садашњој власти - морао да посегне за изнуђеним решењем. Ипак, Демократска странка сматра да Славица Ђукић Дејановић може са својим великим професионалним искуством да буде од велике помоћи овој Влади, али не на месту министра просвете. Један тако искусни психијатар могао би да помогне у превенцији насиља и агресије, кроз стручни рад са узрочницима повећаног насиља у Србији, међу којима су и многобројни носиоци власти и власници медија блиских власти.