Потпредседник Народне скупштине др Зоран Лутовац разговарао са представницама удружења FemPlatz
14. октобар 2022.10:41
ПОДЕЛИ:
Потпредседник Народне скупштине др Зоран Лутовац разговарао је данас у Народној скупштини са представницама удружењаFemPlatz из Панчева, о важности борбе против насиља над женама и спречавања фемицида.
Др Зоран Лутовац је навео да је борба против насиља над женама тема од општег значаја за друштво, која превазилази политичке и идеолошке разлике. Потпредседник Народне скупштине је додао да је битно да се у друштву подигне свест и емпатија према жртвама насиља, као и да се успостави боља координација свих релевантних актера и институција у борби против горућег проблема фемицида.

Представнице удружења FemPlatz Косана Бекер, Биљана Јањић, као и Наталија Остојић из UN WOMEN Србија упознале су др Лутовца са својом Иницијативом за формирање тела за праћење фемицида у Србији, којим би се објединиле на једном месту све информације о фемициду.

Изражавајући подршку представљеној иницијативи, др Зоран Лутовац је нагласио да ће се, као потпредседник Народне скупштине, лично ангажовати у решавању овог друштвеног проблема.

Он је оценио да би се, уз обједињавање података и уз ефикаснију координацију деловања институција и тела, као и уз подршку и контролу на нивоу законодавне власти, учинили значајни кораци у борби против фемицида.

Рeпублика Србија
Народна скупштина
Одељење за односе с јавношћу
Београд, 14. октобар 2022. године