lat

Најновије

Ускоро без професора у школама, Влада Србије да усвоји хитне мере
Ресорни одбор Демократске странке за образовање упозорио је да је укупна инфлација од 1. јануара 2021. до краја априла 2022. прешла 12,5% и да је далеко надмашила повећање плата од 7% у просвети.

Миливојевић: Вучић је политичка кукавица, избегао да се суочи са новим посланицима
Будући посланици више опозиционих група данас су одржали конференцију за медије испред Скупштине Београда, поводом одржавања Скупштине којој је истекао мандат, а пред којом Александар Вучић полаже заклетву. 

КЗН - Будући посланици из више опозиционих група (31.5.2022)
Будући посланици из више опозиционих посланичких група одржаће конференцију за медије данас (уторак, 31. мај) у 10.30, испред Народне скупштине.

Новаковић: ДС не може да сарађује са странкама деснице, Војводина је највише страдала под овим овим режимом
Социјалдемократски клуб и Фондација Фридрих Еберт представили су на вечерас на трибини "Прогресивна опозиција у Народној скупштини: перспективе и планови" новоизабране посланике и посланице опозиције - Небојшу Новаковића из Демократске странке, Биљану Ђорђевић из Не давимо Београд и Далибора Јекића испред Странке слободе и правде - и тако отворили дијалог на тему перспектива и планова нове прогресивне парламентарне снаге у Србији.

У наредних 5 година - комбиновати велику матуру и пријемне на факултетима
За непуне две године, средњошколци би требало да полажу велику матуру, а још увек се не зна на који начин ће она бити вреднована, јер се факултети углавном противе томе да државна матура замени пријемне испите.

ДС Врачар: СНС је претворила службу општине у сервис партије
Реакција на наводе у новинама НОВА од 23.05.2022.

Службе безбедности морају (са)знати ко шаље дојаве о бомбама
Демократска странка позива службе безбедности Србије да у истрази поводом серије дојава о подметнутим бомбама у Београду, али и још неким градовима, затраже помоћ партнерских држава и организација које имају веће искуство са сајбер нападима. 

Зашто научници у Србији ћуте?
Српски научници и српска наука већ деценијама уназад пролазе кроз врло турбулентна стања. Време санкција у првој половини деведесетих година је свакако било најтеже. Могли бисмо га окарактерисати на различите начине, а оно што је сигурно јесте да је то време за научну заједницу у Србији било пре свега понижавајуће.

Дојаве о бомбама показале неспремност државе да обезбеди сигурност деце у школама
Лажне дојаве о бомбама у већем броју школа, указале су на многобројне пропусте у осигурању безбедности ученика. Ова власт је одговорност за питање безбедности деце у школама пребацила на  школе и на родитеље. 

Лутовац: Ниједан будући партнер СНС-а неће помоћи да нова Влада буде проевропска
Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац оценио је данас да ниједан партнер који са Српском напредном странком (СНС) буде формирао нови сазив Владе Србије, „неће учинити да та Влада буде проевропска“.